قنبرِ مولا...

به خدا قسم تو می آمدی اگر اعمالمان همچون حرف هایمان اینقدر زیبا بود...

قنبرِ مولا...

به خدا قسم تو می آمدی اگر اعمالمان همچون حرف هایمان اینقدر زیبا بود...

قنبرِ مولا...

بچه هاے کوچک با دست و پایشان بازی مے کنند
ولے دلشان مرتــّب است
و همراهشان است .

اما بزرگ ها دست و پایشان خیلے منظّــم است
ولے دلشان بازے مے کند
و همراهشان نیست .

حاج محمد اسماعیل دولابی

ادامه آسیب شناسی معارف مهدویت

دوشنبه, ۱۸ شهریور ۱۳۹۲، ۱۱:۰۲ ق.ظ


ادامه مطلب آسیب شناسی معارف مهدویت...


2.      نشان دادن چهره‌ای خشن از امام عصر علیه‌السّلام

برخی از افراد به علت نداشتن نگاه جامع به دین و بدون بررسی دقیق روایات و سند آن‌ها، به شنیده‌ها اکتفا کرده و چهره‌ای خشن از امام عصر (عج) ارائه می‌دهند. در حالی‌که باید مهر و قهر در کنار هم مطرح شوند و در چهره‌ای که از ظهور و حکومت حضرت و شخصیت بی‌مانند آن امام علیه‌السّلام ترسیم می‌گردد، مهر و قهر در کنار هم بیایند. چون تنها از قهر سخن گفتن و مهر را از یاد بردن، امام را در ذهن برخی افراد، خشونت‌طلب معرفی می‌کند.

 درباره‌ی مهر حضرت سخن بسیار می‌توان گفت؛ چه روایاتی که مهر امامان را به طور عموم بازگو می‌کند و چه روایاتی که در ارتباط با مهر امام مهدی (عج) به طور خاص رسیده است. امامان علیهم‌السّلام طبق فرموده‌ی خودشان جلوه‌ی رحمت واسعه‌ی إله هستند. امام رضا علیه‌السّلام در این‌باره فرموده‌اند: «امام همدمی سازگار، پدری مهربان، برادری تنی، مادری خوش‌رفتار با کودک خردسال و پناه مردم در پیش‌آمدها و کارهای بزرگ است.»

همچنین امام علیه‌السّلام به یکی از یارانشان می‌فرمایند«ای ابا ابراهیم! حضرت مهدی (عج) رنج و غم شیعه را پس از یک دوره‌ی سخت و بلایی طولانی و سستی دراز می‌زداید و گشایش می‌آفریند. خوشا آنان که آن زمان را درک کنند...»

 مهربانی امام، همچون مهر خداوند کریم حکیمانه است، بدین معنا که قهر او نیز جلوه‌ی محبت اوست. چون قهر او بر دشمنانی خواهد بود که با توجه به هدایت و معجزات آن حضرت، باز هم به او کفر ورزیده و حکومت عدلش را گردن نمی‌گذارند و در زمین فساد می‌کنند و این یعنی خارها را از سر راه انسان و انسانیت برداشتن، یعنی مهر در چهره‌ی قهر.

 در ضمن گروهی دیگر امام را شخصیتی تصور کرده‌اند که گویا دست به هیچ مبارزه و جهادی نمی‌زند و همه‌ی امور را با معجزه حل می‌کند، که این تفکر نیز نادرست است؛ چرا که با هر دوی این مهر و قهر است که مبنای حکومت امام پا می‌گیرد و زمینه‌های عدالت‌گستری فراهم می‌آید. گویا برخی از دوستان انتظار دارند که امام مهدی (عج) در هنگام ظهور خود با یک اسب و یک شمشیر مانند زمان پیامبر(ص) به جنگ دشمنان دین و خدا می رود که مسلح هستند به ویرانگرترین سلاح ها از جمله سلاح های اتمی و شیمیایی!!! این تصور نیز تصور نابجا و غلطی است، یکی از اساتید بنده می فرمودند که وقتی می گویند امام زمان(عج) با سلاح جدش رسول خدا در آخرالزمان می جنگند، منظور شمشیر پیامبر نیست! شمشیر صرفا یک نشانه و علامت است، در حقیقت سلاح اصلی پیامبر اسلام (ص) زبان و کلام ایشان بود که در زمان خود اکثر قوم عرب را به سوی دین الهی کشاند و هم اکنون نیز بسیاری از انسانها پیرو آن حضرت شده اند. در حقیقت کلام، سلاح اصلی امام زمان(عج) نیز کلام نافذ و شیوای ایشان است که قلوب انسان ها را جذب می کند نه شمشیر ایشان!  عدالت و مهر و قهر امام (عج) به طریقی است که با کفاری که به حکومت عدل گردن نمی دهند به روش خودشان مبارزه خواهد نمود. بر فرض مثال: با کفاری که مجهز به سلاح های کشتار جمعی هستند، با همان تجهیزات مبارزه خواهد کرد، و اگر مثلا قبیله ای در جنوب آفریقا هم به حکومت امام گردن ننهند و مجهز به سلاح هایی از جمله نیزه و شمشیر باشند مطمئنا با همان سلاح ها مبارزه خواهند کرد که اگر غیر از این باشد عدالت زیر پا گذاشته خواهد شد.

3.  طرح مباحث غیر ضروری

 گاهی افراد و مجموعه‌ها در قالب‌های گفتاری و نوشتاری، به بحث‌هایی روی می‌آورند که هیچ ثمری ندارد و ضرورتی برای طرح آن‌ها احساس نمی‌شود.

پرداختن به مباحثی از قبیل ازدواج حضرت و وجود فرزند برای آن بزرگوار، محل زندگی حضرت و مانند آن از نمونه بحث‌های غیرضروری است. مثلاً در رابطه با ازدواج ایشان بسیار دیده شده است که گروهی با بیان مطالبی غیر مستند ازدواج حضرت را اثبات کرده و بعضی دیگر آن را رد کرده‌اند، در حالی‌که هیچ دلیل قطعی بر اثبات یا رد آن وجود ندارد و مهم‌تر این‌که توجه به چنین مباحثی فایده‌ای نداشته و ما را از پرداختن به مباحث اصلی و ضروری باز می‌دارد.

 در مورد محل زندگی حضرت نیز که به جزیره‌ی خضرا معروف شده است دو نظر مخالف هم وجود دارد: برخی آن را صحیح و معتبر و قابل استناد دانسته‌اند و بعضی دیگر آن را مجعول و شبیه به افسانه می‌دانند و می‌گویند که استناد به آن درست نیست. با این همه تکلیف ما آگاهی از محل زندگی امام نیست و آن‌چه در روایات به آن تأکید شده است معرفت امام، حرکت در جهت رضایت امام مهدی علیه‌السّلام و پیروی از آن حضرت در گفتار و کردار و زمینه‌سازی برای ظهور ایشان است. افرادی که بسیار دغدغه اینگونه مسائل را دارند حداقل بهتر است با توجه به روایات معتبری که ذکر شده، همت نمایند و مکان زندگی و مکان حکومت امام زمان(عج) بعد از ظهورشان را آماده نمایند...!!! منظوره بنده مسجد سهله (محل زندگی امام زمان(عج)) و مسجد کوفه (محل حکومت امام زمان(عج)) هست. کسانی که به شهر نجف اشرف و مسجد سهله مشرف شده اند وضعیت این مسجد و اطراف آن را دیده اند! از خود بپرسید آیا واقعا این مکان و محیط پیرامونش آمادگی پذیرایی از امام زمان(عج) را داراست؟!!؟ مسجد کوفه که دیگر جایی برای گفتن نمی گذارد! فقط همین روایت از امام علی (ع) را بگویم و سخن را کوتاه کنم که بسیار طولانی شد...

امام علی(ع) به همراه چند تن از یارانشان از صحرای بی آب و علف نجف بازگشتند و هنگامی که نگاه امیرالمومنین به دیوار و خشت های مسجد افتاد فرمودند:

"وای بر کسی که تو را خراب کرده است! وای بر کسی که تو را به زودی خراب خواهد کرد! وای بر کسی که تو را با آجر می سازد!!! وای بر کسی که مکان مصلی نوح را تغییر دهد! خوشا به حال کسی که به همراه قائم اهل بیت من حاضر باشد و این مسجد را برای بنای دوباره اش خراب کند. آنان بهترین امت من با نیکان اهل بیت هستند."

...


ادامه مطلب در آینده ای نزدیک، ان شاالله

...

..

.

پ.ن:  از دوستان و صاحب نظران خواهشمندم که جهت با کیفیت تر شدن مطالب نظرات و پیشنهادات خود را چه به صورت عمومی و چه به صورت خصوصی عنوان نمایند.با تشکر فراوان

نظرات  (۲)

  • سنگر ساز بی سنگر
  • خیلی خوب بود
  • سید معین نژادهندی
  • اگر کسی در حالتی شخصی را دید که او را از بیراهه کمک میکند و یا شفا میدهد گمان نکند وجود خود حضرت است ایشان شاگردان فراوانی دارند که به وسیله ی اولیای خود شخص را کمک میکند و یا به او امر میکند که از جانب خداوند کاری را صورت دهد نه اینکه ان شخص خود حضرت است ....علامه جوادی املی

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی